FinansWatch

It-virksomheder tager af bankernes indtjening

To tredjedele af bankernes indtjening på finansielle produkter vil over de næste ti år forsvinde, skriver konsulentvirksomheden McKinsey i deres årlige rapport om banksektoren.

Ifølge McKinsey vil konkurrencen fra it-virksomheder resultere i et 60 pct. lavere overskud på blandt andet betalingskort og billån, mens bankernes indtægter vil falde med i alt 40 pct. det kommende årti. Det skriver Financial Times, oven på McKinseys årlige rapport om banksektoren, som udkommer onsdag.

Rapporten tager udgangspunkt i den "højrisiko-kamp", som bankernes nu står over for, for at forsvare deres forretningsmodel mod den digitale revolution. Forfatterne til rapporten forudser også, at en mindre del af bankernes fortjenester og indtægter vil blive tabt på grund af betalingsprocesser, udlån til mindre og mellemstore virksomheder, formueforvaltning og lån.

"Den mest betydelige indflydelse vi kan se på nedskæringer i priserne, er, at it-firmaer kan tilbyde finansielle løsninger til langt billigere priser, og det vil i sidste ende komme kunderne til gode i form af lavere priser," siger Philipp Härle, medforfatter på rapporten, til Financial Times.

Han udtaler yderligere, at mange it-virksomheder ikke selv er interesserede i at blive en bank, men blot vil overtage de mest lukrative dele af bankernes kundeforhold, for derefter at efterlade bankerne som udbydere af lån.

McKinsey konkluderer, at banksektoren har to muligheder. Enten skal bankerne kæmpe for deres kundeforhold, eller også skal de lære at leve uden og blive en tyndere udgave af en udbyder af lån.

Saxo Bank udfordrer sig selv på it-strategi

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere