FinansWatch

Her er Lars Seier Christensens projekter

Lars Seier Christensen træder ud af direktionen i Saxo Bank, fordi han ønsker sig en anden rolle. Se nogle af de projekter, han har investeret i, her.

Foto: JØRGENSEN JAKOB, POLFOTO

Den ene af de to Saxo Bank-stiftere, Lars Seier Christensen, har valgt at trække sig fra direktionen. Ifølge en pressemeddelelse har han gennem længere tid ønsket sig en anden rolle i banken, og det kan muligvis hænge sammen med de mange andre projekter, han har gang i.

I juni i år har han gennem sit holdingselskab Lars Seier Christensen Holding A/S stiftet selskabet LSC Fine Wine Invest, og ifølge selskabsdatabasen Biq er dets formål "at drive virksomhed med handel med vin samt enhver aktivitet, der efter direktionens skøn står i forbindelse hermed."

Det er ikke første gang, Lars Seier Christensen har bevæget sig ind i fødevarebranchen. I april købte han sig ind i Michelin-restauranten Geranium, og han varslede i sommer, at der kan være flere investeringer på vej.

"Jeg kan sagtens forestille mig, at Geranium ikke er min sidste investering inden for den her branche. Jeg synes, der er mange ting, som man kan forbedre i restauranterne, men måske er der ikke lige penge til det de fleste steder. Det kan måske være, at jeg har det," sagde Lars Seier Christensen til Børsen i juni.

Cykel-aktier, politik og smykker

I det hele taget har restaurationsbranchen en særlig plads hos bankchefen, da han har arbejdet som chefkok på den mexicanske restaurant Chicos Cantina i København, ligesom han også har ejet en bar i Spanien.

Det er dog ikke kun restaurationsbranchen, han interesserer sig for. For knap en måned siden kunne Rungsted Ishockey fortælle, at Lars Seier Christensen havde købt en ejerandel på 43 pct.

Selv ville han også gerne have investeret i det cykelhold, Saxo Bank har sponsoreret sammen med den russiske milliardær Oleg Tinkoff.

"Havde der eksisteret en børs for cykelaktier, så havde jeg været køber i 2008, da Saxo Bank første gang sponsorerede Bjarne Riis’ cykelhold," har Lars Seier Christensen sagt til Ritzau.

Lars Seier Christensen ejer desuden 40 pct. af Netavisen 180grader, 13 pct. af Endless Jewelry og Ejendomsselskabet Bygning 119, som han ejer sammen med medstifteren af Saxo Bank, Kim Fournais.

Bankstifteren ejer stadig 26 pct. af Saxo Bank, og han er desuden kendt i offentligheden for at have doneret penge til Liberal Alliance. Ved seneste valg støttede både banken og Lars Seier Christensen Liberal Alliance.

"Saxo Bank støtter Liberal Alliance med valgbidrag. Derudover støtter Lars Seier Christensen enkeltkandidater fra borgerlige partier og bidraget vil fremgå klart i kandidaternes regnskaber. Lars Seier Christensen har desuden givet et personligt lån til Liberal Alliances valgkamp," sagde pressechef Cathrine Kier til FinansWatch i foråret.

Lars Seier Christensen træder ud af Saxo Banks direktion 

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs