FinansWatch

Medie: Nordea og Danske afviser skattefinte

Der bliver ikke udlånt aktier for at spare på skattebilletten. Sådan lyder budskabet i både Nordea og Danske Invest.

Både Nordea Invest og Danske Invest låner aktier ud, men aldrig med det formål at spare på skattebilletten. Det fortæller begge investeringsforeninger til Børsen, efter det er kommet frem, at den svenske storbank SEB har gjort netop det.

Ifølge Nordea Invest låner man aktier ud for at undgå at bruge en "masse administrative kræfter og omkostninger," og risikere at investeringsforeningens medlemmer skal "vente flere år på at få pengene." Nordea har desuden en aftale om, at der ikke lånes aktier ud til områder, hvor der er en skattefordel, skriver Børsen.

I Danske Invest har man ikke en lignende aftale, men pressechef Martin Kjærsgaard fortæller, at der er klare retningslinjer i koncernen om holdningen til skattefinter.

"Det gælder for Danske Invest som for den øvrige del af Danske-koncernen, at vi har klare retningslinjer for, at vi ikke deltager i forretninger med vores kunder, hvis vi ved, at formålet er helt eller delvist at undgå at betale skat," siger Martin Kjærsgaard, der er pressechef i Danske Capital, til Børsen.

 

SEB låner aktier for milliarder som skattefinte 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs