FinansWatch

Klumme: Totalforbud mod formidlingsprovision kan være overilet

Det vil være et for stort skridt helt at forbyde formidlingsprovision i Danmark, når de nye MiFID-regler i sig selv indeholder en regulatorisk kompromisløsning, mener Michael Camphausen, partner, ph.d. i CamphausenWalldén.

Debatten om, hvorvidt investeringsforeningernes betaling af formidlingsprovisionen til bankerne skal forbydes, er i fuld gang, og Michael Camphausen, der er advokat og partner i CamphausenWalldén, kommer i en klumme på FinansWatch med sit syn på sagen.

Han mener ikke, at der i første omgang er grund til et decideret forbud mod formidlingsprovisionen, fordi der er en stramning af reglerne for formidlingsprovision på vej i de nye MiFID II-regler.

"Et sådant lovmæssigt totalforbud vil jo i realiteten være udtryk for dansk overimplementering (igen-igen) på det finansielle område. Derfor er det helt oplagt i denne sammenhæng at flage, at den nye regering har slået sig op på et tiltrængt opgør med den traditionelle danske overimplementering af EU-regler, herunder netop på det finansielle område," skriver Michael Camphausen i sin klumme.

Han opfordrer i stedet til, at man sikrer transparens på området. Læs hele klummen her:

Formidlingsprovision – forbud eller ej?

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere