FinansWatch

Færøske banker går sammen om mobilbetaling

Den digitale pung Meewallet har lavet en aftale med flere banker om at slippe af med kreditkortet.

Iværksættervirksomheden Meewallet har indgået et samarbejde med de fire færøske Banknordik, Eik Banki, Norðoya Sparikassi og Suðuroyar Sparikassi.

Det er ifølge en pressemeddelelse fra Meewallet planen, at samarbejdet skal overflødiggøre kreditkort, når færingerne bruger mobilbetaling til eksempelvis at handle i supermarkedet.

Hvor mobilbetaling fra eksempelvis Mobilepay er koblet op på et kreditkort, vil Meewallet skabe en løsning, der trækker direkte fra brugernes bankkonto. Det koncept kendes blandt andet fra Swipp.

”Det er et afgørende skridt i mobilbetalingens evolution, at kreditkortet ikke bare skal fjernes fra pungen over på mobiltelefonen, men helt skal ud af ligningen. Først når plastikkortet er ude, kan vi begynde at få det fulde udbytte af mobilbetalingen – både i forhold til services og pris,” udtaler Kim Vindberg-Larsen, stifter og adm. direktør i Meewallet, i en pressemeddelelse.

Meewallets forretning går ud på at levere betalingsterminaler, der kan sættes op ude i butikkerne, og som kan benyttes sammen med en betalingsapp - en såkaldt digital pung - som Meewallet har udviklet.

”Vores løsning har potentiale til at blive fremtidens nye betalingsløsning og dermed afløseren til alle de plastikkort, vi har i vores fysiske pung. Vi tror på, at vi i fremtiden kan nøjes med at have telefonen eller computer i lommen og dér have alle vores ID, betalings- og loyalitetsinformationer samlet,” udtaler Kim Vindberg-Larsen i meddelelsen.

Ifølge Meewallet er der allerede opsat de første terminaler på Færøerne.

Forsiden lige nu

Alm. Brand opjusterer trods faldende bundlinje

Indtjeningen stiger, men bundlinjen falder hos forskringskoncernen Alm. Brand, der alligevel er kommet bedre gennem tredje kvartal end forventet og derfor opjusterer forventningerne til hele året (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere