FinansWatch

FBI undersøger banker i fodboldskandale

Den omfattende korruptionssag i FIFA kan få en række storbanker i fedtefadet, skriver Wall Street Journal.

Burde en række storbanker have slået alarm over nogle af de betragtelige summer, der gik via bankerne til forskellige højtplacerede FIFA-medlemmer i den store korruptionssag, der er ved at blive oprullet. Det spørgsmål er de amerikanske myndigheder i fuld gang med at undersøge. Det skriver Wall Street Journal.

Anklagemyndigheden i New York har iflølge WSJ allerede udspurgt personer i blandt andet HSBC og Standard Chartered, og flere storbanker skulle være involveret i sagen.

En talsmand for HSBC har ifølge WSJ udtalt, at "vi undersøger fortsat alle påstande i sagerne mod en række FIFA-ledere og andre, for at sikre at vores forretning ikke bliver misbrugt til finansiel kriminalitet." Standard Chartered og adskillige andre store banker har afvist at udtale sig i sagen.

Både HSBC og Standard Chartered kan få ørerne grundigt i maskinen, hvis det viser sig, at bankerne ikke har levet op til myndighedernes krav i FIFA-sagen, da begge banker allerede har indgået forlig med de amerikanske myndigheder for tidligere forseelser.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere