FinansWatch

Simpel bank overtager tronen som verdens mest værdifulde

Verdens mest værdifulde bank målt på markedsværdi er igen en amerikansk bank. Det er dog ikke en af de største investeringsbanker, men en mindre og mere simpel bank, som løber med investorernes gunst.

Målt på markedsværdi har Kina længe haft verdens største bank i Industrial & Commercial Bank of China. Men ikke længere. Amerikanske Wells Fargo har vippet kineserne af tronen og er samtidig den højest værdisatte amerikanske bank nogensinde, skriver Wall Street Journal.

Wells Fargo er en atypisk størrelse blandt de amerikanske superbanker. For det første er banken ikke den største, men har haft pæn vækst efter krisen, hvilket nu gør det til den fjerdestørste amerikanske bank målt på aktiver. Og så har den et ry for at være forsigtig - ja, næsten kedelig.

Banken er snublende tæt på at ramme en markedsværdi på 300 mia. dollar, som den første amerikanske bank nogensinde. Det skyldes ifølge Wall Street Journal især den specielle sammensætning af forretningen i Wells Fargo sammenlignet med de øvrige kæmpebanker.

Wells Fargo er den største bank på boliglån, hvor den har en markedsandel på 13 pct. i USA. Til gengæld fylder handelsaktiviteterne relativt lidt i banken. Den mere forsigtige tilgang til handelsområdet gav blandt andet udslag tidligere på ugen, hvor den amerikanske centralbank offentliggjorde sine nye kapitalkrav til de otte største banker. Her blev Wells Fargo tildelt det laveste krav med en buffer på 2 procentpoint, mens eksempelvis J.P Morgan skal holde 4,5 procentpoint.

Netop J.P. Morgan har som den største bank i USA også ofte været den mest værdifulde. Men i dag er der ifølge WSJ hele 42 mia. dollar i prisforskel på de to banker.

Mere udtalt bliver forskellen, når man ser på bankernes multipler. Wells Fargo handles til en pris/indre værdi på 1,78, mens J.P. Morgan handles til 1,18.

Den San Francisco-baserede Wells Fargo har især skilt sig ud fra Wall Street-bankerne efter finanskrisen, hvor den har profiteret på sin begrænsede eksponering mod handlen på de finansielle markeder. I stedet har banken tjent sine penge på de klassiske udlånsprodukter i højere grad.

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere