FinansWatch

Medie: Nykredit vil have større kapitalbuffer

Nykredit er ikke færdige med at udvide sin kapitalbuffer. Selskabet har planer om at få yderligere 10 mia. kr. i sin kapitalbuffer over de kommende fem år.

Nykredit er i gang med at sikre sig en større kapitalbuffer, end banken hidtil har haft. Af årsregnskabet for 2014 fremgår det, at realkreditkæmpen har planer om en egenkapital på 15 pct. af risikoeksponeringen, skriver Dagbladet Børsen.

Den ligger i dag på 14 pct., og målet ligger et stykke over de formelle krav, men det er nødvendigt for Nykredit at polstre sig yderligere, hvis selskabet skal blive ved med at øge udlånet og sælge sine obligationer.

"Pejlemærket for, hvornår man er velkapitaliseret, flytter sig opad. Vi er i den særlige situation, at vi kun finansierer os over kapitalmarkedet. Der har vi valgt at have den politik, at vi vil køre med nogle pæne buffere. Vi skal kunne vinde en skønhedskonkurrence med andre udstedere,, givet de udsving, der har været på kapitalmarkedet," siger Jesper Berg, der er bankdirektør i Nykredit.

Planen er, at Nykredits egenkapital skal vokse fra de nuværende 65 mia. kr. mellem 70 og 80 mia. kr. om fire år. Det skyldes blandt andet også udsigten til ny mulig regulering fra Basel-komiteen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs