FinansWatch

Politikere vil have højere erstatninger for swap-lån

Det engelske finanstilsyns første rapport om bankers salg af swap-lån var ikke god eller kritisk nok, og politikere kræver nu en ny granskning.

En række engelske virksomheder optog swap-lån i årene op til finanskrisen for at sikre sig mod rentestigninger. I stedet faldt renten, hvilket har kostet virksomhederne dyrt - præcis som i Danmark.

Den engelske udgave af Finanstilsynet - Financial Conduct Authority - har lavet en rapport om bankernes salg af swaps, som retter kritik af bankerne i flere tilfælde. Men rapporten er slet ikke kritisk nok over for bankerne, mener det engelske parlaments finanskomite - The Treasury Committee, skriver Financial Times.

Politikerne opfordrer nu FCA til at gennemgå sagen igen.

"Det er langt fra klart, at FCA har leveret en fair og fornuftigt kompensation til alle de berørte virksomheder," siger komiteens formand Andrew Tyrie ifølge Financial Times.

England har efter finanskrisen set en række sager, hvor finansielle virksomheder bliver idømt erstatning for såkaldt "mis-selling". Altså salg af produkter, som var mangelfulde eller unødvendige for kunderne.

Andrew Tyrie har på det seneste været i offentligheden med flere kontroversielle udmeldinger. Til The Telegraph siger politikeren, at befolkningen ville få bedre priser i bankerne, hvis man splittede de fire største engelske banker op for at øge konkurrencen.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere