FinansWatch

Politikere vil have højere erstatninger for swap-lån

Det engelske finanstilsyns første rapport om bankers salg af swap-lån var ikke god eller kritisk nok, og politikere kræver nu en ny granskning.

En række engelske virksomheder optog swap-lån i årene op til finanskrisen for at sikre sig mod rentestigninger. I stedet faldt renten, hvilket har kostet virksomhederne dyrt - præcis som i Danmark.

Den engelske udgave af Finanstilsynet - Financial Conduct Authority - har lavet en rapport om bankernes salg af swaps, som retter kritik af bankerne i flere tilfælde. Men rapporten er slet ikke kritisk nok over for bankerne, mener det engelske parlaments finanskomite - The Treasury Committee, skriver Financial Times.

Politikerne opfordrer nu FCA til at gennemgå sagen igen.

"Det er langt fra klart, at FCA har leveret en fair og fornuftigt kompensation til alle de berørte virksomheder," siger komiteens formand Andrew Tyrie ifølge Financial Times.

England har efter finanskrisen set en række sager, hvor finansielle virksomheder bliver idømt erstatning for såkaldt "mis-selling". Altså salg af produkter, som var mangelfulde eller unødvendige for kunderne.

Andrew Tyrie har på det seneste været i offentligheden med flere kontroversielle udmeldinger. Til The Telegraph siger politikeren, at befolkningen ville få bedre priser i bankerne, hvis man splittede de fire største engelske banker op for at øge konkurrencen.

 

Mere fra FinansWatch

Jyske Invest skærper kommunikation efter kritik

Kritikken haglede ned over Jyske Invest, da det blev beskrevet, at kul-, olie- og gasvirksomheder figurerer i fonden bæredygtige aktier. Nu ændrer investeringsforeningen sin kommunikation, men ikke praksis.

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs