FinansWatch

Skjern Bank udskyder årsregnskabet

Finanstilsynet er endnu ikke færdige med en inspektion i Skjern Bank, der må udskyde offentliggørelsen af årsrapporten.

Finanstilsynet er ifølge Skjern Bank endnu ikke færdige med en ordinær inspektion i banken, og derfor må Skjern Bank udskyde offentliggørelsen af årsregnskabet.

Det fremgår af en netop udsendt fondsbørsmeddelelse.

Skjern købte DLR-aktier i efteråret - men er nu tvunget til salg

Skjern Bank skulle have udsendt regnskab den 5. februar, men det bliver nu udskudt til den 17. februar.

I meddelelsen kan man læse, at tilsynsbesøget forventes at føre til yderligere nedskrivninger i Skjern Bank.

"Finanstilsynets igangværende undersøgelse og en fortsat dialog om yderligere nedskrivninger på kundetilgodehavender forventes at føre til, at banken vil foretage yderligere nedskrivninger i regnskabet for 2014 som vil føre til et negativt resultat. Når en konklusion på Finanstilsynets inspektion kendes, vil banken udsende meddelelse om dette," skriver Skjern Bank i meddelelsen.

Skjern Bank har allerede en gang tidligere i år måtte udsende en fondsbørsmeddelese om ekstraordinære nedskrivninger. Det gjorde banken den 23. januar, da Skjern Bank ligesom en række andre pengeinstitutter måtte tage yderligere nedskrivninger på landbrugsengagementer for regnskabsåret 2014.

Banken regnede før den ekstraordinære nedskrivning d. 23 med et overskud for 2014 på 60,8 mio. kr. før skat, men det blev på grund af landbrugsnedskrivningen ændret til et rundt nul.

Solgt DLR-aktier for 75 mio. kr.

Af dagens fondsbørsmeddelelse fra Skjern Bank kan man desuden læse, at banken i dag har solgt for 75 mio. kr. DLR-aktier til en medaktionær i DLR.

"Skjern Bank er fortsat betydende aktionær i DLR Kredit som ejer af aktier til en kursværdi på ca. 65 mio. kr. Salget af aktier i DLR Kredit fører til en styrkelse af bankens kapital, idet aktier i selskaber i den finansielle sektor, skal fraregnes i bankens kapitalgrundlag," skriver Skjern Bank i fondsbørsmeddelelsen.

Selvom resultatet for 2014 altså bliver af en noget anden karakter end tidligere forventet, bringer det ikke bankens kapital under pres, lyder det fra Skjern Bank.

"Bankens kapital vil uanset at driftsresultatet for 2014 ender med et negativt resultat, fortsat være betryggende," kan man læse i fondsbørsmeddelelsen.

Skjern Bank oplyser samtidig at udsigter for 2015 bliver "et basisresultat i intervallet 115 – 125 mio. kr."

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere