FinansWatch

Danske Bank vil lukke ned for privatkunder i Baltikum

Danske Bank dropper en del af sin forretning i de baltiske lande. Banken vil "refokusere" sin forretning i området, forklares det i regnskabet for 2014, og de betyder, at banken fremover kun vil rette sine aktiviteter mod erhvervskunder i de baltiske lande.

"Privatkundeaktiviteterne i de baltiske lande har ikke et tilstrækkeligt omfang til at kunne give et acceptabelt afkast, og vi forventer ikke, at det er muligt at vende udviklingen, så forretningen i sig selv kan blive rentabel," skriver Danske Bank i regnskabet.

Hvad der skal ske med de private baltere, der i dag er kunder hos Danske Bank, står foreløbig hen i det uvisse. Banken lover dog fortsat at servicere dem, og det kan derfor tage flere år, før de reelt er udfaset. Fra og med 2015 vil privatkunderne i Baltikum regnskabsmæssigt figurere under rubrikken "Non-core", som hovedsageligt består af Danske Banks fejlslagne lån på det irske marked.

Banken vil fremover satse på nordiske virksomheder, der har aktiviteter i de pågældende lande, samt på lokale virksomheder. Banken regner

med at skulle investere 100 mio. kr. over det næste par år, primært i en fælles it-platform i Baltikum.

Antallet af filialer og medarbejdere vil blive reduceret, bebuder banken, der ved udgangen af 2014 havde udlån for 18,8 mia. kr. i Estland,

Letland og Litauen.

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs