FinansWatch

Danske Bank gentager i det store hele finansielle mål

Danske Banks finansielle målsætninger er i hele træskolængder stort set som hidtil, fremgår det af regnskabet for 2014.

Banken sigter mod at forrente sin egenkapital med 12,5 pct., og det mål regner den med at nå senest i 2018. Tidligere hed målsætningen 12 pct., men det reviderede mål skal ses i lyset af en nedskrivning af goodwilld er har reduceret bankens egenkapital med omkring 9 mia. kr.

Banken har tidligere meddelt, at den har til hensigt at udbetale 40 pct. af årets overskud i udbytte. Nu hedder målsætningen, at 40-50 pct. af overskuddet efter skat skal sendes retur til aktionærerne.

Banken fastholder sine målsætninger for kapitalniveauer, således at kernekapitalen skal være på 13 pct.

"Vi har til hensigt at returnere overskydende kapital til vores aktionærer. Fra tid til anden kan vi justere kapitalstrukturen gennem udlodninger, hvis der er overskydende kapital til rådighed efter at det ordinære udbytte er udbetalt og vores kapitalmål er nået," skriver banken i regnskabet.

For regnskabsåret 2015 regner Danske Bank med et overskud på mere end 14 mia. kr. Det er i underkanten af forventningerne i markedet før regnskabets offentliggørelse, da de ifølge estimater indsamlet af SME Direkt lød på 15,2 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs