FinansWatch

Nordea betaler mest skat blandt storbanker

Nordea er den bank, der betalte mest i skat i 2013 af de 10 største pengeinstitutter i Danmark. En af landets største banker, med et pænt stort overskud, betalte sidste år 121 kr. i skat.

Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten

Der er store udsving i de største danske storbankers skattebetalinger for 2013, viser Skats netop offentliggjorte liste over, hvor meget de danske virksomheder betalte i skat sidste år.

Nordea Bank Danmark betalte 1,9 mia. kr. i skat i 2013, og dermed stod banken for langt den største skattebetaling blandt de danske banker. Jyske Bank og Foreningen Nykredit, der står bag Nykredit-koncernen, betalte henholdsvis 468,6 mio. kr. og 448,8 mio. kr. Danske Bank kunne nøjes med at betale 192 mio. kr.

Nederst på listen ligger Vestjysk Bank, der slet ikke betalte skat i 2013. Banken har fået underskud på bundlinjen de seneste tre år, og i 2013 endte selskabet med et minus på 442 mio. kr.

Lige over Vestjysk Bank ligger Sydbank A/S, der ifølge Skats opgørelse slap med en skattebetaling på 121 kr. Det skal ses i forhold til, at banken i 2013 fik et resultat før skat på 171 mio. kr.

 

 

 

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs