FinansWatch

Storbanker truer med at forlade uafhængigt Skotland

To britiske storbanker med base i Skotland blander sig nu i den verserende debat om skotsk uafhængighed. Både Royal Bank of Scotland og Lloyds Banking Group har udmeldt, at de vil forlade Skotland, hvis det bliver et ja til uafhængighed d. 18 september.

Det skriver The Guardian.

Dermed slutter de to storbanker sig til et voksende kor af erhvervsledere, der opfordrer til, at skotterne stemmer nej til uafhængighed og forbliver en del af Storbritannien. Også topcheferne i BP og Standard Life har opfordret til et nej.

Ifølge de to banker vil skotsk uafhængighed betyde tusindvis af tabte arbejdspladser og større vanskeligheder ved at optage boliglån i takt med, at flere virksomheder, deriblandt Lloyds og RBS, flytter deres aktiviteter til London.

Både Lloyds og RBS har den britiske stat som storaktionær efter at være blevet reddet af bankpakker i kølvandet på finanskrisen. Begge banker har lagt nødplaner i tilfælde af et uafhængigt Skotland.

Også Bank of Englands chef Mark Carney har udtrykt sin bekymring over udsigten til skotsk uafhængighed. Ifølge Carney mangler Skotland flere milliarder i valutareserver for at kunne blive ved med at bruge det britiske pund efter et brud med Storbritannien.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs