FinansWatch

Nationalbanken varsler nyt kredit-register

Nationalbanken har besluttet, at der skal oprettes et kreditregister, fortæller nationalbankdirektør Hugo Frey Jensen.

Foto: Panduro Jens Jyllands-Posten

Oprettelsen skal ske i samarbejde med Finanstilsynet og vil omfatte de enkelte kreditter samt de tilhørende oplysninger om debitor og sikkerhed. Direktøren forventer, at registret blandt andet vil forbedre grundlaget for Nationalbankens overvågning af den finansielle stabilitet.

"Ikke alene ser vi kreditregisteret som nødvendigt for Nationalbankens og Finanstilsynets arbejde med at sikre finansiel stabilitet, men opbygningen af registeret vil også bidrage til, at de danske overvågnings- og tilsynsredskaber som minimum er fuldt på niveau med det øvrige Europa, hvor blandt andet euroområdet har besluttet at etablere et tilsvarende register med virkning fra ultimo 2016," siger Hugo Frey Jensen i en tale ved Finansrådets direktørkonference mandag.

Han erkender, at kreditregisteret vil give sektoren en stort stykke arbejde med først at etablere indberetningerne og derefter løbende at indberette oplysningerne.

De enkelte institutter har fortsat selv ansvar for at føre en hensigtsmæssig kreditpolitik, lyder det fra direktøren, der også er klar over, at der er forskel på, hvordan man arbejder i branchen:

"Men vi vil meget gerne i dialog med jer om, hvorledes den standardiserede indberetning til registeret kan tilrettelægges, så I får et nyttigt bidrag til at sammenligne jeres kreditter med hele den finansielle sektor," siger direktøren på konferencen.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Visa åbner for betaling med kryptovaluta

Visa vil fremover acceptere betalinger med den amerikanske kryptovaluta USD Coin. Dermed bliver betalingsnetværket det første af sin slags, der åbner for kryptovaluta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs