FinansWatch

To institutter med tocifret udlånsvækst

To pengeinstitutter har over det seneste år øger udlånet med over 10 pct. gennem organisk vækst, mens fire har fusioneret eller købt sig til den helt store vækst.

Udlånsvæksten står rimelig stille i samfundet, og de fleste banker ligger da også med meget flade vækstrater i halvårsregnskaberne. Men især to institutter skiller sig ud med en markant stigning i udlånet - vel at mærke uden fusioner eller opkøb. Det viser en gennemgang af halvårsregnskaberne foretaget af FinansWatch.

Ringkjøbing Landbobank har efter flere års dødvande på i udlånsvæksten virkelig fundet melodien. Udlånet er steget med over 13 pct. i forhold til halvårsregnskabet i 2013.

Med 12,4 pct. lægger Middelfart Sparekasse sig lige i kølvandet på den vestjyske vækstbank.

Bag stigningerne hos de fire øverste ligger der fusioner eller opkøb som den primære forklaring.

I bunden af tabellen ligger en række udfordrede institutter, som alle mere eller mindre eksplicit har en ambition om at slanke balancen. Flere har også foretaget frasalg i årets løb.

Dragsholm Sparekasse og Den Jyske Sparekasse ligger begge tæt på en negativ vækst i udlånet på 10 pct. uden at være hverken decideret solvenspresset eller præget af frasalg.

Ind- og udlån 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs