FinansWatch

Bankaktier fejrer Draghis opkøbsoffensiv

Bankaktionærer overalt i Europa har særlig grund til at glæde sig over det massive økonomiske stimuliprogram, som Den Europæiske Centralbank torsdag har lanceret.

Programmet, der sættes i værk til november, består blandt andet i opkøb af såkaldte Asset Backed Securities, som er obligationer udstedt med sikkerhed i løbende betalinger på eksempelvis lån eller lejeaftaler samt realkreditobligationer.

Programmet er rettet mod "den reale økonomi," forsikrede centralbankchef Mario Draghi ved præsentationen af initiativerne.

En af hensigterne er at øge bankernes udlån. Et af problemerne for ECB har nemlig været, at selv om centralbanken er lykkedes med at presse renterne på statsgæld ned, så er væksten i eurolandene fortsat særdeles svag.

- Pakken fokuserer på at flytte rentefaldet over i de obligationer, som har berøring med forbrugere og virksomheder. Det er jo lige meget, at renterne på statsobligationer er 1 pct., hvis en kassekredit til virksomheder i Sydeuropa fortsat hedder 6-7 pct., forklarer Simon Fasdal, obligationschef i Saxo Bank.

Og det er tilsyneladende et program, der trækker investorerne i retning af bankaktier. Bankaktierne er den mest stigende undergruppe i det brede Stoxx 600-indeks med portugisiske Banco Comercial i spidsen med et plus på næsten 6 pct. efterfulgt af franske Société Générale med 4,4 pct.

Herhjemme er Nordea mest stigende C20-aktie med et plus på 2,1 pct., efterfulgt af Jyske Bank, der stiger 1,9 pct., mens Danske Bank stiger 0,8 pct. Uden for C20 stiger Sydbank 1,1 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs