FinansWatch

Jyske Bank taber stort på renteswaps

Tab på kundernes rentesikring - et andet ord for de berygtede renteswap-kontrakter - har kostet Jyske Bank knap 300 mio. kr. i første halvår.

Jyske Banks halvårsregnskab er på alle måder særpræget på grund af fusionen med BRF.

Alligevel springer en særlig post i øjnene - en post som i de fleste andre halvårsregnskaber viser et gedigent plus: Kursreguleringer.

Salget af Nets har lunet godt på de fleste bankers bundlinje, men i Jyske Bank er tallet -30 mio. kr.

Ser man nærmere på sagerne, viser det sig, at det primært skyldes en negativ kursregulering på 292 mio. kr. på det, banken kalder 'kundernes rentesikring' dvs. renteswaps.

"De faldende markedsrenter har haft en negativ påvirkning på kunders forretninger vedrørende rentesikring, og der er en negativ kursregulering herpå på 292 mio. kr. mod en positiv kursregulering på 172 mio. kr. i samme periode sidste år," skriver Jyske Bank.

Også hos konkurrenten Nykredit har renteswap-aftalerne gjort indhug i overskuddet. Her har 'værdiregulering af derivater' - igen et andet ord for renteswaps - medført et minus på 362 mio. kr.

Når Jyske Banks endelige kursreguleringer ikke er mere negative end de -30 mio. kr., så skyldes det selvfølgelig, at salget af Nets også i Silkeborg har indbragt en betydelig pose penge - nærmere betegnet 189 mio. kr. Samtidig har et tilbagekøb af hybridkapital også givet et plus på 77 mio. kr.,mens værdiregulering af sektoraktier har givet et minus på 51 mio. kr., og det lidt diffuse 'Ændret metode for måling af udstedte obligationer med indbyggede optioner' har givet et minus på 45 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs