FinansWatch

Regnskab: Nykredit Bank får slag af renteswaps

Nykredits bankaktiviteter kan fremvise et beskedent overskud på 194 mio. kr. før skat i første halvår. Retaildelen af banken taber næsten 300 mio. kr. før skat. (Opdateres)

Nykredit har fortsat lang vej, før man for alvor kan prale af at være en velindtjenende bank. Nykredit er historisk en udbyder af realkreditprodukter og der venter den "nye" direktør Michael Rasmussen et stort arbejde, før han har fået vendt udviklingen i bankaktiviteterne hos Nykredit, der lider hårdt under store tab på renteswaps.

Hovedtallene for bankdelen viser, at retaildelen af banken i første halvår må konstatere et tab før skat på ikke mindre end 287 mio. kr., mens wolesale-delen af banken omvendt går frem med næsten 200 mio. kr. til et resultat før skat på 583 mio. kr. Her hentes knap 150 mio. kr. af den fremgang i netop værdiregulering af swaps, mens basisindtægterne faktisk går tilbage med knap 130 mio. kr. til 786 mio. kr. Omvendt går indtægtssiden frem i retail til 880 mio. kr. fra 833 mio. kr. i samme periode sidste år.

På omkostningssiden må Nykredit notere sig en stigning i udgifterne til personale og administration på 1,019 mia. kr. - det er 4 pct. mere end i første halvår 2013. Nykredit skriver, at niveauet er som forventet og er ikke påvirket af "Nykredit 2015" i det dere i 2013 blev foretaget hensættelser til dækning af omkostninger i forbindelse med afskedigelserne dengang.

Nykredit har i første halvår af 2014 i gennemsnit 852 heltidsansatte medarbejdere - det er seks medarbejdere færre end i 2013.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs