FinansWatch

Regnskab: Jutlander fastholder forventningerne

Jutlander Bank, der er resultatet af fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, fastholder forventningerne til det primære resultat i 2014.

Jutlander Bank fik i første halvår nettorente- og gebyrindtægter på 246 mio. kr. og et nettoresultat på 88,1 mio. kr.

Banken fastholder forventningerne til de primære indtjening før nedskrivninger, kursreguleringer, udgifter til sektorløsninger og skat, men efter fusionsomkostninger, på mellem 230 og 250 mio. kr. for hele 2014.

”Men nok nærmere de 250 end 230 efter vores gode, første halvår”, siger direktør Per Sønderup i en meddelelse.

Regnskabet kan ikke umiddelbart sammenlignes med sidste år, da Sparekassen Himmerland formelt set har overtaget Sparekassen Hobro. Derfor dækker sammenligningstallene for 2013 alene Sparekassen Himmerland.

Jutlander bank havde ved udgangen af juni et udlån på 8,1 milliarder kr. og garantier for 2,0 milliarder kr., mens indlånet var på 10,9 milliarder kr.

Banken oplyser, at der er kommet mere end 3.000 nye kunder i første halvår, men netto er Jutlanders udlån faldet med 7 pct. i forhold til de to sparekassers samlede udlån for et år siden.

”Begge sparekasser oplevede et vigende udlån i årene op til fusionen, og det fortsatte i første kvartal af 2014. I andet kvartal kan vi se, at den negative udlånsvækst flader ud, fordi gamle og nye kunder igen har fået mod på at låne nye penge. Det tegner godt for fremtiden”, siger Per Sønderup i meddelelsen.

Resultatet, der også er påvirket af en gevinst på 21 mio. kr. fra salget af aktier i Nets, betegnes af ledelsen som tilfredsstillende.

”Kort sagt har vi brugt mange af organisationens ressourcer på at gennemføre fusionen. Set i det lys er det tilfredsstillende, at Jutlander Bank har fastholdt både sit forretningsomfang og sin soliditet. Sideløbende har vi afregnet fusionsomkostninger, men samtidig har vi drevet forretningen så fornuftigt, at den har givet et flot overskud. Det har vi grund til takke vores 400 engagerede medarbejdere for”, konkluderer Per Sønderup sammen med sin direktørkollega Poul Damgaard.

Bankens individuelle solvensbehov er opgjort til 11,1 pct., mens den faktiske solvens er på 16,9 pct. og kernekapitalen på 16,2 pct.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs