FinansWatch

Avis: Nordea lukker for rige russere i Danmark

Nordea har haft en afdeling i København, der har haft indlånsprodukter til velhavende russere. Den afdeling lukkes nu ned, men Nordea afviser at Krim-krisen spiller ind på beslutningen.

Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten

Berlingske Business skriver, at Nordea er i fuld gang med at lukke en særlig afdeling ned i København, der har haft som speciale at stille indlånskonti til rådighed for velhavende udlændinge - specielt russere.

Avisen skriver, at Nordea har været under pres fra amerikanske samarbejdspartnere, der har undret sig over en sådan type forretning. Det skulle også spille en rolle, at kravene til dokumentation i forhold til, hvor kundernes midler kommer fra, har gjort området mindre lønsomt for Nordea.

Nordea-direktør Torben Lausten siger til Berlingske, at beslutningen med at lukke ned ikke hænger sammen med Krim-krisen.

Han siger, at det handler om, at Nordea vurderer, hvordan de bruger ressourcerne bedst muligt og her har man besluttet, at det på den lange bane ikke et et område, som man ønsker at prioritere.

FinansWatch har de seneste uger skrevet en lang række artikler om, at Nordea siden den russiske annektering af Krim i stor stil har fortsat med at låne penge ud til diverse selskaber og personer med nære relationer til Vladimir Putin, mens en række andre banker har trukket følehornene til sig i Rusland.

 

 

Nordea: Russisk konflikt koster dyrt i eurozonen 

Rusland-krise: Nordea bør holde god afstand til den moralske kant 

Ruslands-krisen: De politisk tonedøve betaler en høj pris 

Nordea Rusland: Sanktioner virker ikke på os 

Nordea ind i top fem på russiske storlån 

Nordea Rusland: Krise er en konkurrencefordel 

Nordea i russisk offensiv - konkurrenter trækker sig 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs