FinansWatch

HSBC-formand: Regulering afskrækker ansatte

Bestyrelsesformanden hos HSBC advarer om, at ny regulering kan gøre bankansatte alt for risikosky og forårsage udmattelse hos dele af banken. Det skriver The Guardian.

Douglas Flint, der er formand hos HSBC's bestyrelse, har observeret en voksende fare for uforholdsmæssig frygt for at tage risici blandt bankens ansatte, og kommenterede desuden de store veksler, der bliver trukket på HSBC's ansatte.

- Jeg tror aldrig, vi har været nødsaget til at bede så mange om så meget. De krav, der bliver stillet til firmaets humane kapital og til kapaciteten af vores systemer og drift er uden fortilfælde, skriver Douglas Flint ifølge The Guardian.

De britiske myndigheder kræver blandt andet vandtætte skotter mellem HSBC's investeringsbank og den almindelige bankdrift fra 2019 - en deadline, som Douglas Flint tidligere har bedt om en udsættelse af.

HSBC's halvårsregnskab indeholdt desuden en 10-siders advarsel om de mulige omkostninger til bøder og retssager, som banken kan blive ramt af i forskellige sager de kommende år. Sagerne omhandler alt fra Bernard Madoffs pyramidespil til manipulation med priser på valuta, guld og sølv.

HSBC har i de seneste år været involveret i en række sager, der er endt med enten bøder eller forlig, og samlet er omkostningerne løbet op i godt 1,9 mia. dollar, svarende til mere end 10 mia. kr.

Banken har blandt andet ladet mexicanske narkokarteller hvidvaske penge i det finansielle system, vildtledt kunder ved salg af betalingsbeskyttende forsikring, været involveret i mulig skatteunddragelse i USA og overtrådt den amerikanske Consumer Credit Act ved at have sendt fejlbehæftede dokumenter til kunder.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs