FinansWatch

Bankernes aktiekurs har luft under vingerne - avis

Efter flere lange år med nedtur og usikkerhed efter finanskrisen, er der markant fremgang at spore for størstedelen af de danske banker. Det seneste år har bankerne leveret solide regnskaber og det kan aflæses i aktiekurserne, der er steget kraftigt.

Det skriver Berlingske Business.

De største kursstigninger har vi dog formentlig set, mener flere analytikere.

- Vi tror, bankerne vil stige yderligere i kurs, men der bliver næppe tale om en så markant kursfremgang, som vi har set de seneste år, udtaler aktieanalysechef Bjørn Schwarz fra Sydbank, til Berlingske Business.

Flere banker har kunnet se deres aktiekurs fordoble siden starten af 2013 og på lidt længere sigt er stigningerne endnu større. F.eks. var Danske Banks aktiekurs helt nede i 33 kr. per aktie i foråret 2009. Siden har kursen rettet sig til aktuelt 163 kr. per aktie, en stigning på 400 pct.

Hvad angår afkast, er det absolut bedste resultat blevet leveret af Danske Andelskassers Bank, der siden årsskiftet er steget 151 pct. Kursstigningen i den lille midtjyske bank kommer efter en turbulent periode, hvor banken blev anklaget for lovovertrædelser i forbindelse med lånefinansieringer af kunders køb af bankens aktier.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs