FinansWatch

Deutsche Bank har svagt kvartal grundet skat

Den tyske storbank Deutsche Bank levede ikke op til analytikernes forventninger til bundlinjen i andet kvartal.

Nettooverskuddet faldt til 237 mio. euro fra 334 mio. euro, og lå dermed langt lavere end analytikerforventningen om et resultat på 470 mio. euro, ifølge Bloomberg News.

Hensættelser på udlån var en anelse større end ventet og landede på 393,1 mio. euro mod estimeret 382 mio. euro.

Resultatet belastes dog ifølge Bloomberg især af en stigning i Deutsche Banks skattebetaling til samlet 679 mio. euro - hele 49 pct. mere end i samme periode året før. Dermed betalte Deutsche Bank hele 74 pct. i skat i kvartalet, hvilket forklares med, at Deutsche Bank havde ikke fradragsberettigede udgifter til retstvister i kvartalet, ligesom der blev svaret udskudt skat for tidligere perioder.

Opgjort før skat var Deutsche Banks resultat bedre end ventet og landede på 917 mio. euro mod estimeret 702 mio. euro, ifølge Bloomberg News.

Aktien i Deutsche Bank åbnede op mod 1,5 pct. højere, men er siden kommet under pres og ligger ved 9.45-tiden til et fald på 1,5 pct.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs