FinansWatch

Avis: Bankers kontantkrig rammer virksomheder

Bankernes kamp for at håndtere så få af de besværlige kontanter som muligt, gør det dyrt at være almindelig erhvervsdrivende, skriver Berlingske Business.

Foto: Colourbox

Det er blevet dyrere og mere besværligt for mindre erhvervsdrivende at aflevere afkastet fra dagens anstrengelser i banken. I hvert fald hvis der er tale om klingende mønt. Det skriver Berlingske Business.

Avisen har talt med restauratør Morten Bech Køster, som af Jyske Bank har fået besked på at oprette en døgnboks, hvis han vil af med de kontanter hans etablissement har taget imod i løbet af ugen. Det koster ham 2.400 kr. plus 0,5 promille af det indsatte beløb.

"Det er bare det seneste eksempel. Til at begynde med gik vi fra at have en bank, hvor man fik renter, til at have pengene stående for sjov. Så kom det til at koste penge at veksle mønter, og så lukkede min lokale erhvervs-filial. Nu skal jeg så bruge denne her døgnboks, der koster en formue set i lyset af, hvad man betaler for. Så jeg tænker, vi har nået smertegrænsen," siger han til Berlingske Business.

I Jyske Bank forsvarer man kravet om døgnboks, og siger at der ikke er noget nyt i dette. Berlingske Business sammenligning af priser på døgnbokse og kontantindbetalinger fra erhverv viser dog, at Jyske Bank er klart dyrest. I Fynske Bank, som er den næstdyreste i sammenligningen, koster en døgnboks 900 kr.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs