FinansWatch

Amerikansk investor sagsøger tre banker for manipulation

En investor har anlagt sag mod tre internationale storbanker for at have manipuleret prisen på sølv.

HSBC, Deutsche Bank og the Bank of Novia Scotia anklages nu for i fællesskab at forsøge at manipulere prisen på sølv på samme måde, som det skete ved skandalen om ulovlig prisfastsættelse af guld, hvor Barclays blev idømt en bøde på 26 mio. pund.

Det skriver The Guardian.

I weekenden anlagde en investor søgsmål i New York, der anklager bankerne for uretmæssigt at manipulere med prisen på metallet og dets derivater for at kunne "høste store ulovlige fortjenester".

- Den ekstreme diskretion skaber et godt miljø for manipulation. De sagsøgte parter har et stærkt økonomisk incitament for at tage standpunkt både i forhold til det fysiske produkt og sølvderivater forud for offentliggørelsen af resultatet af prisfastsættelsen, hvilket giver dem mulighed for at høste store ulovlige fortjenester, lyder det ifølge avisen fra sagsøger J Scott Nicholson fra Washington D.C.

Han tilstræber et gruppesøgsmål, der skal repræsentere mange investorer, som har købt futureskontrakter på sølv siden 2007. Hverken Deutsche Bank eller HSBC ønsker at udtale sig om sagen, men en talsperson fra Nova Scotia har over for The Guardian udtalt, at man i høj grad har intentioner om at forsvare sig mod anklagen.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs