FinansWatch

Frankrig undersøger bankgigant for hvidvaskning

Franske embedsmænd sætter nu den schweiziske bankgigant UBS under lup.

Banken er anklaget for hvidvaskning af penge, hvilket blot udvider den allerede verserende undersøgelse af banken, idet den tidligere i år kom i søgelyset for angiveligt at have hjulpet rige franske kunder med at snige sig uden om skattesystemet. Det skriver Wall Street Journal.

De franske myndigheder vil nu både undersøge, hvorvidt banken har foretaget systematisk hvidvaskning af penge, og om den i Frankrig har organiseret et system, i hvilket schweiziske bankmænd har kunnet tilskynde franske kunder til at flytte bankkonti til Schweiz og derved undgå fransk skat. Ifølge fransk lov kan kun franskregistrerede forretningsenheder rekruttere kunder i Frankrig.

Derfor tilbydes UBS inden udgangen af september at betale 1,1 mia. euro i kaution, svarende til 8,2 mia. kr., ifølge en talskvinde fra anklagerens kontor i Paris. Kautionen skal fungere som garanti, således at beløbet fungerer som aconto-beløb, hvis banken findes skyldig. Ligeledes vil beløbet blive tilbagebetalt, hvis anklagen frafaldes.

UBS er dog langt fra tilfreds med det forslag:

"Vi anser både beløbet og måden, hvorpå dette er udregnet, som uberettiget og uden fortilfælde. Vi vil fortsætte med at forsvare os selv," udtaler banken til Wall Street Journal.

Hvis UBS kendes skyldig vil det medføre en betydelig økonomisk straf og begrænsninger i UBS' ret til at føre bankvirksomhed i Frankrig.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Velpolstrede virksomheder har tilbagebetalt den første milliard i coronalån

De allerførste tilbagebetalinger af coronalån til staten er gået i gang. Vurderingen fra landets største banker er, at virksomheder indløser buffer, der ellers bare trækker negativ rente på indlånskontoen. Der bliver dog noget mere at lave i de næste par måneder, lyder det fra både Danske Bank og Nordea.

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs