FinansWatch

Regnskab: Danske Bank opjusterer

Færre nedskrivninger, Nets-salget og en bedre udvikling på omkostningssiden end ventet får Danske Bank til at løfte forventningerne til årsresultat med cirka 1 mia. kr. Men handelsindtjeningen skuffer fælt. (Opdateres)

Foto: Danske bank

Danske Bank skruer nu deres udmeldte indtjeningsinterval en tand i vejret og venter nu at lande et årsresultat i niveauet 10-13 mia. kr. - den tidligere udmelding lød på et forventet niveau mellem 9 og 12 mia. kr. på bundlinjen for helåret.

Dermed leverer Danske Bank varen i forhold til de stærke forventninger, som analytikerne havde til regnskabet.

Det er primært Nets-salget, lavere omkostninger end ventet og let mindre nedskrivningsbehov i første halvår, der trækker Danske Bank frem. På toplinjen er regnskabet som forventet, nettorenteindtægterne er dog en smule højere end ventet, mens de samlede indtægter rammer bulls eye i forhold til analytiker-estimaterne.

Til gengæld er handelsindtjeningen en stor skuffelse i regnskabet, hvor analytikerne havde ventet 2,8 mia. kr. i årets andet kvartal, her kan Danske Bank blot fremvise 2,2 mia. kr.

Bredt funderet fremgang

Hvis man kigger isoleret på andet kvartal og sammenligner det med samme periode sidste år, så er det værd at notere sig, at der er fremgang på stort samtlige parametre. Nettorenteindtægterne i andet kvarttal på 5,9 mia. kr. er en fremgang på 8 pct., nettogebyrindtægterne på 2,4 mia. kr. ligger 13 pct. højere, mens handelsindtægterne, trods analytikernes skuffelse, viser en mindre fremgang i forhold til Q2 2013 på 2 pct.

De samlede indtægter i Danske Bank i andte kvartal på i underkanten af 11,4 mia. kr. er 16 pct. højere end for 12 måneder siden.

Nedskrivningerne på 626 mio. kr. er et fald på 23 pct., mens omkostningerne i årets andet kvartal, sammenlignet med samme periode sidste år er faldet med 6 pct. til 5,6 mia. kr.

Bundlinjen for årets andet kvartal på godt 4 mia. kr. er en fremgang på ikke mindre end 85 pct. sammenlignet med det foregående år. På halvårsbasis tjener Danske Bank, efter skat, godt 6,8 mia. kr.

Trods fremgangen så halter Danske Bank fortsat efter de andre store banker i Norden, når det gælder egenkapitalforrentningen. Her kan Danske Bank i årets første halvår fremvise 9,2 pct. i egenkapitalforrentning efter skat, et tal der indeholder gevinsten fra Nets-salget. Her er ambitionen at komme op på 13 pct. Til sammenligning har Nordea en ambition om en egenkapitalforrentning på 15 pct.

På balancen ligger Danske Bank fladt med et udlån på den rigtige side af 1500 mia. kr. - eksklusiv repoudlån. På indlånssiden er der tale om et marginalt fald sammenlignet med første halvår 2013, her er de 763 mia. kr. lig med et fald på 3 pct.

Borgen: Vi er godt på vej 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs