FinansWatch

Avis: Garvet Nordea-chef kritiserer Mobilepay

Den nye danske landechef, Peter Lybecker, kritiserer Danske Banks enegang i forbindelse med lanceringen af Mobilepay. Skidt for samfundet, siger han.

Foto: PR

Danske Banks Mobilepay har med 1,4 mio. brugere været en ubetinget succes, mens Nordea og de øvrige danske pengeinstitutters løsning Swipp har svært ved at følge med. Den betalingstjeneste bliver brugt af cirka 350.000 danskere.

Nu kritiserer Nordeas landechef i Danmark, Peter Lybecher, i Børsen, at Danske Bank gik enegang på området. Han er overbevist om, at udbredelsen af en betalingsløsning via mobiltelefonen havde været væsentlig større, hvis alle banker stod bag løsningen.

"Om nogen har jeg jo stået for at bygge fælles infrastruktur op i samfundet til gavn og glæde. Det er jo løsninger, der har skabt dankort, Nem-id og betalingsservice. Fælles for det er, at når du har en fælles infrastruktur, så kan bankerne sagtens konkurrere, og du får skabt nogle løsninger, der med det samme kommer op at flyve og får markedsandele. Jeg er ked af, at det ikke er lykkedes at lave en fælles løsning og infrastruktur til mobilbetaling i Danmark," siger Peter Lybecker og fremhæver, at man med succes har lavet en fælles løsning i Sverige for alle banker, inklusive både Danske Bank og Nordea.

Hos Danske Bank er man ikke sikker på, at en fælles brancheløsning ville have betydet, at flere have benyttet modellen, og tilføjer samtidig, at for Danske Bank er der ikke tale om en infrastruktur-løsning i sektoren. Men et område som for banken er et konkurrenceparameter.

 

MobilePay virker nu på nettet

Avis: MobilePay kan nå 1,6 mio. kunder indenfor et år

Nordea kaster sig ind i kampen om mobilbetaling for butikker 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs