FinansWatch

Optakt: Svært for Danske at overraske positivt

Investorerne har taget delvist forskud på et godt regnskab fra Danske Bank torsdag morgen.

Det bliver vanskeligt at levere en markant positiv overraskelse for Danske Bank, når banken afleverer sine tal for andet kvartal torsdag morgen. Markedet har nemlig allerede indpriset en betydelig fremgang.

Sådan lyder vurderingen fra Jesper Christensen, der er Danske Bank-analytiker hos Alm. Brand Markets.

"Vi ser fortsat upside til Danske Bank-aktien, men vurderer at den kun er på niveau med sektorens. Vi ser begrænsede kortsigtede kurstriggere. Konsensusestimaterne er kommet op i et niveau, hvor Danske Banks resultater får sværere ved at overraske positivt," skriver analytikeren i et forskræp til regnskabet.

I stedet kan verbale udmeldinger i regnskabet gøre Alm. Brand Markets mere sikre på fortsat kursfremgang på længere sigt.

"For at blive relativt mere positive på Danske Bank-aktien skal vi i regnskabet se udmeldinger, der gør os mere komfortable med at øge vores 2015-estimater," skriver Jesper Christensen.

Opjustering i vente

Regnskabet for andet kvartal kan også meget vel indeholde en opjustering af Danske Banks forventninger til hele 2014, men heller ikke det ses nødvendigvis få den store kursmæssige effekt på aktien.

"Vi vurderer, at Danske Bank kan komme med en opjustering af forventningerne til 2014-resultatet, men at det ikke nødvendigvis vil kunne løfte kursen, da vi vurderer, at aktiemarkedet allerede venter opjusteringen," skriver Jesper Christensen.

Danske Banks forventninger til 2014 lyder inden regnskabet for andet kvartal på et nettoresultat i den høje ende af intervallet på 9 til 12 mia. kr.

Generelt set er der da også forventning om bred fremgang for Danmarks største bank blandt analytikerne. Ifølge estimater indsamlet af SME

Direkt for Ritzau Finans venter analytikerkorpset en fremgang i nettorenteindtægterne til 5778 mio. kr. i kvartalet fra 5464 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere.

Handelsindtægterne ventes at vokse markant til 2800 mio. kr. fra 2148 mio. kr. i andet kvartal 2013, mens Danske Banks samlede omkostninger ventes at falde til 5710 mio. kr. fra 5943 mio. kr. i andet kvartal sidste år. Nedskrivninger på udlån ses falde til 680 mio. kr. fra 813 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere.

En opjustering af forventningerne er desuden indregnet i analytikernes forventninger til hele 2014, hvor der ventes et nettooverskud på 12,9 mia. kr. For andet kvartal venter analytikerne et overskud på 3729 mio. kr. mod 2184 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs