FinansWatch

Clausen: Spareplan rækker - medmindre kunderne ændrer sig

Nordea er i gang med at skære 5 pct. af sine omkostninger i forhold til 2013-niveauet. Det mål skal være nået ved udgangen af 2015, og indtil videre er storbanken på rette vej i bestræbelserne, forsikrer koncernchef Christian Clausen.

Foto: Bertil Enevag Ericson/Polfoto

Allerede ved udgangen af 2014 burde man begynde at kunne se nettobesparelser i regnskabstallene, fremgår det af regnskabet for andet kvartal, som banken fremlagde torsdag morgen.

Og foreløbig ser det ud til, at den igangværende spareplan er tilstrækkelig, oplyser Christian Clausen.

"Når denne her plan er gennemført, har vi taget et vigtigt skridt. Men hvis kundernes adfærd ændrer sig yderligere, så kan der godt blive nye skridt," siger Christian Clausen.

"Men det får vi set på. Det er ikke sådan, at vi har en plan B i skuffen. Det her det rækker," siger han videre.

Spareprogrammet har skabt usikkerhed blandt mange af koncernens medarbejdere. I Danmark har medarbejderne opsagt samarbejdet om virksomhedens sociale ansvar, og i Finland har der været strejke.

Men Christian Clausen understreger, at der ikke kun sker nedskæringer.

"Vi ansætter også folk, vi har masser af nye stillinger på onlinesiden, på erhvervssiden og på opsparingssiden," siger koncernchefen.

Han håber desuden, at det måske kan blive aktuelt at ansætte endnu flere, hvis samfundsøkonomien forbedres.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs