FinansWatch

Nordea var lidt bedre end ventet

Nordens største bankkoncern, Nordea, kom ud af andet kvartal med et lidt højere resultat end ventet.

Det sker til trods for, at nettorenteindtægterne faktisk blev lidt lavere, end analytikerne havde ventet. Til gengæld overrasker bankens nedskrivninger positivt.

Bankens nettorenteindtægter faldt til 1368 mio. euro fra 1391 mio. euro i samme periode sidste år. Her var der blandt analytikerne estimeret 1380 mio. euro ifølge medianen af estimater fra op til 15 analytikere i en rundspørge foretaget af SME Direkt for Ritzau Finans.

Nedskrivningerne på udlån var på 135 mio. euro i første kvartal i år, hvor analytikerne ifølge SME Direkt havde set et niveau på 153 mio. euro. I andet kvartal i 2013 endte nedskrivningerne på 186 mio. euro.

Koncernchef Christian Clausen udtrykker tilfredshed med regnskabet.

"Indtægterne ligger fortsat på et pænt niveau på trods af lav låneefterspørgsel, lave renter og lav volatilitet, og vi fortsætter med at gennemføre vores initiativer for at sikre øget omkostnings- og kapitaleffektivitet," noterer koncernchefen i en skriftlig kommentar.

Han glæder sig over, at de underliggende omkostninger faldt i lokal valuta, og at omkostningsprocenten var 49.

"Vi har i andet kvartal 2014 set fortsat tilgang af kunder og stærk aktivitet, især på opsparingsområdet og inden for rådgivning af erhvervskunder om finansielle løsninger og kapitalmarkedstransaktioner," udtaler koncernchefen desuden.

Bankens aktionærer kan glæde sig over nettooverskud, der landede på 686 mio. euro, hvilket var en tilbagegang fra 771 mio. euro i samme periode sidste år. Det skal dog ses i lyset af omstruktureringsomkostninger på 190 mio. euro i andet kvartal.

Analytikerne havde ventet et fald til 648 mio. euro ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Overordnet set har koncernen en plan om at nedlægge 5 pct. af stillingerne, og langt de fleste vil ske ved naturlig afgang eller ved at de ansatte for tilbudt andre job i koncernen.

Også i Danmark er langt størstedelen af ændringerne også sket ved naturlig afgang, ved frivillige fratrædelser, og ved at de ansatte er blevet matchet med andre job. Men der mangler fortsat 100 stillinger, før regnskabet går op, oplyser Nordea til Ritzau Finans.

"Processen kører stadig, og det forventes, at antallet bliver lavere, da jobmatching-processen fortsætter efter sommeren og hen over efteråret," forklarer Nordea.

Nordea har ved udgangen af andet kvartal 3351 ansatte i Danmark og næsten 30.000 på koncernplan.

Nordea offentliggør vanen tro fortsat ingen finansielle forventninger til 2014.

/ritzau/FINANS

Regnskab: Nordeas nedskrivninger fortsætter fald 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs