FinansWatch

Jysk fusionskasse jager Hr. Jensen

Den Jyske Sparekasse har fået for mange landbrugskunder og for få private bankkunder.

Foto: Casper Dalhoff

Claus E. Petersen er chef for det, der for otte år siden var seks selvstændige sparekasser alle sammen med aktiviteter langs Hærvejen i Jylland.

I den tid er de seks sparekasser fusioneret sammen til Den Jyske Sparekasse, der i dag fremstår noget ”landbrugstung”. Omtrent en femtedel af udlånene i Den Jyske Sparekasse er til landbruget, og derfor sætter Claus E. Petersen nu for alvor jagten ind på at få flere privatkunder til at låne penge i sin bank – og helst dem der kan betale deres afdrag.

Det skriver Børsen.

 ”Med private er der en del mere arbejde per udlånskrone, men man har en helt anden stabilitet. Vi vil især gerne have flere privatkunder og prøver at se efter de områder, hvor de ansatte er dygtige til at tiltrække privatkunder,” siger Claus E. Petersen til Børsen.

Appetit på lån

Problemet for Den Jyske Sparekasse, og resten af den danske banksektor i øvrigt, er danskernes manglende appetit på lån.

Snarere tværtimod har de seneste fem år budt på rekordhøje opsparinger og gældsafdrag i de private husholdninger.

I 2013 nåede det private opsparingsoverskud op på 186 mia. kr. Med opsparingsoverskud menes den samlede indtjening blandt danskerne i forhold til investeringer og forbrug.

Bl.a. derfor ligger Den Jyske Sparekasse inde med for mange udlån, der med bankdirektørens ord helst skal "ud at arbejde igen."

Den sidste måned er der kommet 3.000 nye kunder i sparekassen, der dermed runder 100.000 kunder, 10.000 af dem er erhvervskunder.

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs