FinansWatch

Danske Bank-fond blandt investorer i spansk fuskfirma

En af Danske Banks investeringsfonde havde angiveligt penge i klemme i det spanske firma, Let's Gowex, der har indrømmet at have forfalsket sine regnskaber i fire år. Det skriver Bloomberg News.

Let's Gowex fortalte i weekenden, at grundlægger og topchef Jenaro García Martin er trådt tilbage efter at have taget ansvar for det omfattende fuskeri. Samtidig har selskabet, som leverer tjenester til telebranchen, søgt om konkursbehandling.

Det var det amerikanske analyseselskab og shortsellingfirma Gotham City Research, der sidste uge mente at kunne påvise, at Let's Gowex' indtægter i fire år var op imod 10 pct. for høje, efter at have gennemgået regnskaberne.

Det fik tirsdag 1. juli Gowex-aktien til at falde 46 pct., og aktien dykkede yderligere 26 pct. under voldsom handel onsdag, inden børsen i Madrid suspenderede aktien.

Det store kursfald kan have kostet dyrt for Danske Bank-investeringsfonden "Europe Absolute", der ifølge Bloomberg News havde 2,7 pct. af sine midler placeret i Let's Gowex.

Danske Banks aktiepost i det spanske selskab er ifølge Bloombergs tal på 140.000 aktier, svarende til en værdi på omkring 21 mio. kr. inden det katastrofale kursfald sidste uge. Aktiepostens reelle værdi er ukendt, indtil der kommer skred i konkurssagen.

Danske Banks ansvarlige for fonden nægter ifølge Bloomberg News at kommentere sagen.

Også JPMorgan, Banco Santander, Blackrock og Allianz er blandt de andre større institutionelle investorer med penge i klemme.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs