FinansWatch

FS dropper ankesag om Løkken Sparekasse

Finansiel stabilitet har valgt at droppe en ankesag om Løkken Sparekasse, der er dømt i en erstatningssag om mangelfuld rådgivning.

Anken af en dom om mangelfuld rådgivning og vildledning af et ægtepar i det tidligere Løkken Sparekasse er nu droppet.

Det er Finansiel Stabilitet, der i forbindelse med Løkken Sparekasses krak overtog dele af forretningen, der har valgt at hæve anken.

Ægteparret havde i september 2008 et beløb, som de ønskede at investere i en kort periode. I den forbindelse rådgav Løkken Sparekasse ægteparret til at indskyde pengene som garantikapital, der efter planen skulle udbetales i december samme år.

Den 3. november 2008 lukkede sparekassen for udbetalinger af garantikapital, og ægteparret kunne derfor ikke få udbetalt pengene som aftalt.

Ægteparret krævede erstatning, og de fik medhold i Roskilde byret i februar 2013, hvorefter Finansiel Stabilitet valgte at anke dommen. Det er den anke, der nu er droppet.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe, der i januar 2014 tiltrådte som støtte for ægteparret, udtaler:

”Løkken Sparekasse gav efter min vurdering ikke ægteparret et klart billede af de risici, der var forbundet ved at indskyde penge som garantikapital i sparekassen. Det er efter min opfattelse mangelfuld rådgivning og i strid med god skik."

Han noterer sig, at Finansiel Stabilitet hæver anken, og at den efter hans mening rigtige dom fra byretten står ved magt.

Ægteparret fik med dommen tilbagebetalt 400.000 kr. plus renter.

Garanter i Løkken får hjælp i retssag 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs