FinansWatch

Her er landets travleste hæveautomat

Et sted i landet er der tilsyneladende markant mere brug for cool cash end andre steder. Hvad pengene bruges til, er der dog uenighed om.

Danmarks mest aktive hæveautomater ligger lige ved siden af fristaden Christiania, hvor hashpusherne omsætter for omkring en milliard kroner om året. Danske Bank og Nordea har i alt fem hæveautomater på Christianshavns Torv.

Bankerne mener, at de mange transaktioner skyldes trafik:

"Christianshavn er et trafikalt knudepunkt og bindeled mellem Indre by og Amager, så der er rigtig mange mennesker, der passerer Christianshavns Torv hver eneste dag. Derfor er det naturligt, at hæveautomaterne er meget populære," lyder det fra chef for pengeautomatafdelingen i Danske Bank, Henrik Ploug.

Det var lidt andre svar, der kom, da metroxpress tog til Christianshavn for at spørge folk, hvad kontanterne skulle bruges til.

Trafikken går til Christiania

Ud af 10 tilfældige mennesker, der i går stod i kø til at hæve penge ved Danske Banks to automater, svarede de 8, at de skulle på Christiania og købe hash eller skunk.

"Jeg skal på Staden og købe hash. Jeg hæver kun penge her, fordi Christiania er i nærheden," siger Markus, der ikke ønsker at oplyse sit efternavn.

Det samme gælder for Oliver, der er næste mand i køen.

"Jeg skal købe hash på Christiania. Jeg hæver her omkring fem gange om ugen, inden jeg skal ned og handle i Pusherstreet," siger han.

Altid kø

Flere af de erhvervsdrivende på Christianshavns Torv tør ikke spå om, hvor folk går hen med deres kontanter. Men hos blomsterhandleren på torvet, der ligger med udsigt til Danske Banks to hæveautomater, lyder det, at man ikke modtager særligt mange kontanter.

"Folk står i kø ved hæveautomaterne fra morgen til aften. Det gør de altid," siger en medarbejder.

Metroxpress kender kildernes identitet

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs