FinansWatch

Landbrugspriser hjælper Vestjysk Bank

En mildere syn på jordpriser gavner den landbrugstunge Vestjysk Bank.

Finanstilsynets opjustering af hektarpriserne for landbrugsjord er godt nyt for Vestjysk Bank, skriver landbrugsnyhedsbrevet Maskinbladet.

"Når vi har så mange landbrugskunder, som vi har, så er det her klart et skridt i den rigtige retning," siger konstitueret administrerende direktør Michael Nelander Petersen til maskinbladet.dk.

16 procent af Vestjysk Banks udlån er til landbrug. I første kvartal havde Vestjysk Bank en solvens på 10 procent, hvilket er noget lavere end kravet på 10,9 procent. Den højere værdisætning af landbrugsjord gør nu arbejdet med genopretningsplanen meget lettere for Vestjysk Bank.

"Det er for tidligt at sige noget om, hvor meget det kommer til at betyde for os, men det er en god hjælp til at få et lidt bedre resultat. Det påvirker vores nedskrivninger, så nu kan vi måske tjene lidt flere penge i år og lægge ned på vores resultat og dermed selv være med til at genskabe solvensen i lidt højere grad, end det vi havde regnet med," siger Michael Nelander Petersen.

Selvom udmeldingen fra Finanstilsynet er yderst positiv, så er problemerne dog ikke løst endnu, understreger Michael Nelander Petersen:

"Det her redder os ikke med et trylleslag."

Han vil ikke udtale sig om, hvor tæt banken er på at være i mål.

"Vi arbejder med det hver eneste dag, og vi kommer med en pressemeddelelse, når vi er færdige med arbejdet."

Det har tidligere heddet, at man arbejder hen mod et salg. Om det siger Michael Nelander Petersen:

"Det kan jeg ikke udtale mig om, for det er staten, som skal sælge sine aktier."

Staten ejer over 80 procent af bankens aktier. På Lolland/Falster har Finanstilsynet hævet sin værdisætning af landbrugsjorden med 50.000 kroner per hektar.

 

 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs