FinansWatch

Islandske bankfolk idømt hårde fængselsstraffe

Fire tidligere ansatte i den krakkede islandske Glitnir Bank er idømt fængselsstraffe på op til fem år for bl.a. mandatsvig og kursmanipulation.

Fire islændinge, der var ansat i Glitnir Bank som krakkede i 2008, er blevet idømt fængselsstraffe på op til fem år af byretten i Reykjavik. Det skriver RÚV, der er Islands modstykke til DR.

Birkir Kristinsson, der var banken chef for private banking, Elmar Svavarsson, der var børsmægler i banken, og Jóhannes Baldursson, der var Glitnirs handelschef, er hver blevet idømt fem års fængsel for bl.a. mandatsvig, kursmanipulation og brud på de islandske regnskabsregler. En fjerde anklaget, Magnús Arnar Arngrimsson, der var bankens erhvervskundechef, blev idømt fire års fængsel. Alle fire havde erklæret sig ikke-skyldige.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs