FinansWatch

DAB: Spirende opsving har hjulpet genopretning

En række banker har i løbet af foråret kæmpet for at komme op over deres individuelle solvensbehov. Det har været en svær tid for Danske Andelskassers Bank, men nu fornemmer man de milde vinde blæse igen.

Landbrugsbanken DAB har i løbet af det seneste trekvart år kæmpet sig fri af tilsynets skulende blik og op over solvenskravet igen.

Det har været en hård omgang, erkender direktør Jan Pedersen, men selvom det værste er overstået, er opgaven langt fra løst, understreger han.

"Vi er jo et procentpoint over det individuelle solvenskrav, som tilsynet gav os, men det er vi naturligvis ikke tilfredse med. Vi arbejder hver dag på at hæve solvensprocenten. Så vi er gået fra at sige, at vi har nået målet med solvenskravet og til at sige tak for det, nu skal vi videre og have lavet en fornuftig overdækning, og det tager tid, når man har fået et tryk, som vi fik," siger Jan Pedersen til FinansWatch.

Han regner med at kunne løfte sløret for nogle af de tiltag, der skal hæve overdækningen, når DAB aflægger halvårsregnskab til august.

Hvad har været den største udfordring i den her proces?

"Det er aldrig rart at skulle arbejde med sådan en kapitalmæssig genopretningsplan. Der er mange ting. Der er hensynet til medarbejdere og aktionærer, kunder og Finanstilsynet og så hele mediebilledet. Det er en kunst hele tiden at få vist, at tingene skrider fornuftigt frem. Men der har vi heldigvis muligheden for at kunne løbende orientere via Fondsbørsen, om og når det falder heldigt ud for os," siger Jan Pedersen.

Milde vinde

Banken har måttet lukke flere filialer og skære markant i medarbejderstaben, ligesom man har set sig nødsaget til at sælge en stor portion af DLR-beholdningen fra.

Direktør Jan Pedersen mener dog, at det ikke har været så slemt, som det kunne have været, og at man er blevet hjulpet lidt på vej af det begyndende opsving.

"Jeg føler faktisk også, at vi kan mærke konjunkturerne lidt. Vi har det ikke som en del af planen, men vi føler nok, at det har givet os en lille smule mere skub i planen, end vi kunne have forventet. Vi kan mærke, at også uden for København begynder der at være en lidt mere spirende optimisme og lidt mere interesse for bankprodukter," siger han.

Frygter kuling

Når han ser frem mod nytåret, er hans største bekymring derfor også, at det vi ser nu, ikke er et reelt og holdbart opsving.

"Det, jeg kan frygte, er, at det opsving, der er på vej, det bare er krusninger. Nationalbanken bliver mere og mere positiv, og vi kan selv fornemme det ude ved skrivebordene hos filialdirektørerne. Men er det noget, der holder? Vi skal have tid til at se, om det kan holde vand. Det, vi ikke har brug for, er et flash back til den periode, som vi har været igennem," siger DAB-direktøren.

Er der noget du ser frem til det kommende års tid?

"Det, jeg glæder mig til, er stadig at se det der engagement og den energi, der er i vores bank, hvor alle skriveborde arbejder på at få skabt en fornuftig solvensmæssig overdækning. Der skylder jeg en stor tak til alle kolleger fra yngste til den ældste," siger Jan Pedersen til FinansWatch.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs