FinansWatch

Kunder holder fast i banken trods utilfredshed

Stigende utilfredshed med bankforbindelsen har ikke fået flere danskere til at skifte bank.

Stadig flere danskere overvejer at skifte bank - men antallet af faktiske bankskift er konstant, skriver dagbladet Børsen.

Ifølge den årlige bankanalyse fra Analyse Danmark overvejer 26 pct. af danskerne at skifte bank. Det er dobbelt så mange som i 2010. Men der er ikke sket en stigning i kunder, der faktisk skifter. Flere kunder leger altså med tanken om at finde ny bank, men det bliver tilsyneladende ved tanken.

Danske Bank har dog oplevet kundeafgang ifølge undersøgelsen.

"Det er rigtigt, at vi mistede mange kunder de første tre kvartaler sidste år. Fjerde kvartal rettede det sig, og første kvartal i år ser rigtig godt ud. Det er en tendens, som jeg tror vil fortsætte," siger privatkundechef i Danske Bank Thomas Mitchell til Børsen.

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs