FinansWatch

Nordea kaster sig ind i kampen om mobilbetaling for butikker

Storbanken Nordea er klar til at tage kampen om de små erhvervsdrivende op med Danske Banks succesfulde app til mobilbetalinger, MobilePay.

Det sker med betalingsløsningen Swipp, som Nordea har udviklet sammen med 80 andre banker.

Den har Nordea nu lanceret til sine mindre erhvervskunder.

- For vores erhvervskunder er det vigtigt, at Nordea kommer med en mobilbetalingsløsning, så deres bankforretninger er samlet et sted. Og med det tempo, som danskerne tager mobilbetalinger til sig på, kan vi med Swipp Erhverv tilbyde en god og attraktiv løsning, hvilket utvivlsomt vil udvide kendskabet og brugen af Swipp, siger Ken Adrian, der er chef for privatkunder i Nordea.

Nordea lancerede Swipp i begyndelsen af december sidste år til brug for mobile person-til-person-overførsler.

I alt har godt 1 mio. bankkunder allerede en mobilbank på deres mobiltelefon, hvor Swipp-funktionen blot skal aktiveres. I første kvartal 2014 er antallet af Swipp-brugere øget med 50 procent, så godt 355.000 nu har aktiveret Swipp.

Testet hos kunder

Til sammenligning har Danske Banks MobilePay mere end 1,5 mio. brugere, mens mere end 700 små virksomheder bruger app'en. Banken har haft stor fordel af at være først med sin mobilbetalingsløsning, men onsdag blæste bankerne bag Swipp til kamp. I en stort opsat artikel i dagbladet Børsen varslede de en landsdækkende kampagne, der skal bringe antallet af Swipp-brugere op over 1 mio. til næste sommer.

Ifølge Nordea har Swipp Erhverv med succes været pilottestet hos en lang række kunder, og fra den 20. juni kan erhvervskunder så tilmelde sig løsningen. I pilotperioden har løsningen været testet af bl.a. små butikker, cafeer og på fysioterapeuter. Løsningen ventes også hurtigt at brede sig til kommuner, institutioner og sportsklubber, hvor der betales mindre beløb.

Det er muligt at overføre op til 3000 kroner pr. dag med Swipp.

Swipp vil overhale Mobilepay i erhvervslivet 

/ritzau/

Avis: Detailkæder træder vande omkring mobile betalinger

Nets præsenterer ny betalingsløsning  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs