FinansWatch

76 banker klar til mobilbetaling

De forskellige bankers mobilapp sender kontanter og dankort på pension.

Dansk Supermarked og Danske Bank arbejder på at kunderne kan betale de daglige indkøb med mobilen med Mobilepay. Men også andre bankers mobile betalingsløsning går efter at gøre mobilen til et mere almindeligt betalingsmiddel.

Og nu er flere mindre banker i gang med at udrulle Swipp Erhverv, der også gør det muligt at betale frisøren eller tandlægen med mobiltelefonen. Og mens bankkunderne for længst har taget Swipp og Mobilepay til sig, står butikkerne nu også i kø for at kunne modtage betalinger via mobilen.

En mobiltelefon er nok

De 76 banker bag Swipp Erhverv har ifølge Spar Nord, der er en af bankerne bag Swipp, en samlet markedsandel på cirka 70 procent.

"Idéen om at bruge mobiltelefonen som tegnebog har vist sig at have stor gennemslagskraft. Derfor tror vi på, at både danskerne og forretningerne vil tage godt imod det, når vi nu tilbyder et tilsvarende setup for betaling til forretninger," siger konceptansvarlig Bent Holkenberg, Spar Nord.

"Hverken forretning eller kunde behøver at oprette en ny konto. Du skal stort set bare have en mobiltelefon fra det her årtusinde og tilmelde dig løsningen i din netbank," siger han.

Maks 3.000 kr.

I Håndværksrådet, der repræsenterer 20.000 små og mellemstore virksomheder, siger cheføkonom Jacob Thiel, at medlemmerne både holder øje med og prioriterer nye betalingsløsninger.

"For os er det vigtigt, at den enkelte forretningsdrivende kan vælge et betalingssetup, der passer til forretningen, og som gør det så bekvemt som muligt for kunderne at handle der," siger Jacob Thiel.

"Men allervigtigst er dog, at de nye betalingsløsninger betyder lavere omkostninger for virksomhederne," siger han.

Man kan maks bruge 3000 kroner, når man betaler med Swipp. Så det er ikke en ny bil, man i første omgang kan betale med mobilen.

"Der er imidlertid ingen tvivl om, at mobilbetaling på sigt vil vinde stor udbredelse, men i første omgang satser vi på alle de mindre butikker," siger Bent Holkenberg.

Ritzau

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs