FinansWatch

Ugebrev: Danske Bank har outperformet konkurrenter

Danske Bank aktien har klaret sig bedre end konkurrenterne kursmæssigt, men der er mere i vente.

Det vurderer Økonomisk Ugebrev Formue.

"Fra en kurs på på 120 kr., da Thomas Borgen tog over i september sidste år, er aktien steget til 154 kr.," konstaterer ugebrevet.

Det svarer til en kursstigning på knap 29 pct. eller 35 mia. kr. på markedsværdien. C20-cap indekset er steget lidt mere.

"I det lys er Danske Banks stigning ikke imponerende i forhold til hele markedet. Til gengæld er outperformance markant, hvis man kigger på de største konkurrenter i Danmark og Sverige," oplyser ugebrevet.

Den seneste måned har aktiekursen dog ligget stille, hvilket ugebrevet tolker mere som en konsolidering ovenpå den flotte kursudvikling, end et udtryk for en decideret vending i aktien.

"Det seneste stykke tid har nyhedsflowet fra banken været pænt. Ovenpå det pæne kvartalsregnskab, som gav anledning til en positiv justering af nedskrivnings og omkostningsniveauet i analytikernes regneark, har der været insiderkøb af et bestyrelsesmedlem for ca. 1 mio. kr., og ifølge presseforlydender er der fyret yderligere 75 medarbejdere i Danske Markets og solgt 680 boliger i Irland ultimo maj, hvilket understøtter troen på, at Irland (og hele Non-core forretningsområdet) ikke længere vil have nogen betydelig indflydelse på bankens resultater," skriver ugebrevet.

Der er også udbetalt udbytte og tilbagebetalt tilbagebetalt den statslige hybridkapital på 24 mia. kr.

Ugebrevet ser kun et enkelt "spøgelse". Nemlig den sag om kursmanipulation indenfor handel med realkreditobligationer, der kom frem tidligere i år, og som kan skabe lidt negativ omtale i ny og næ.

Danske Banks P/E er 12,36 og faldende til 10,31 i 2015.

"I vores øjne er det stadig attraktivt med tanke på, at der fortsat ligger et uudnyttet indtjeningspotentiale i Danske Bank, hvis den skal præstere en lige så god egenkapitalforrentning som f.eks. Nordea, der ligger på 11,4 pct, og med et 15 pct. som mål."

Med analytikernes udsigter for indtjeningen vurderer ugebrevet, at der "bestemt er et fortsat potentiale i forhold til dagens aktiekurs på 154, som også kun er marginalt over indre værdi på 146 kr. per aktie".

Ugebrevet set et kursmål på 186 kr. på et års sigt på aktien. Det svarer til en P/E på 12, hvilket stadig er under sektorens på knap 13,7, konkluderer ugebrevet, der dermed ser en upside i aktien på cirka 20 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs