FinansWatch

FIH usikker på statslig opbakning til ankesag

Den danske stat hjalp FIH Erhvervsbank med sagen om statsstøtte i EU. Nu hvor FIH har anket afgørelsen er der dog anderledes tyst fra erhvervsministerens side.

Det ser ud til at FIH må tage kampen op mod EU's afgørelse om statsstøtte alene.

FIH Erhvervsbank har anket en EU-afgørelse, der tvang banken til at betale Finansiel Stabilitet et ekstra gebyr på 425 mio. kr. for overdragelsen af de dårlige ejendomskunder. I den oprindelig sag, var den danske stat biintervenient. Det vil sige, at staten støttede FIH's sag. Men i realiteten stod staten for forhandlingerne med EU, men nu ser det ud til at statens tålmodighed med FIH er opbrugt.

"Systemet er sådan, at det er os, der har indgivet en stævning mod kommissionen. Så vi kan godt føre retssagen selv. Så kan den danske stat vælge at støtte os, men de kan også lade være. Det skal de tage stilling til på et senere tidspunkt," siger Bjarne Graven til FinansWatch.

FinansWatch har været i kontakt med Erhvervs- og Vækstministeriet. Og selvom meddelsomheden ikke er stor, understreges det dog, at der ingen planer er om at bakke op om FIH's forsøg på at krybe uden om merbetalingen på de 425 mio. kr.

"Staten har ikke på nuværende tidspunkt planer om at indtræde i sagen," skriver kommunikationsansvarlig i ministeriet Peter Madsen i en mail til FinansWatch.

Ingen forventninger

Bjarne Graven, forventer I, at staten bakker op om jeres anke?

"Det har vi ingen klare forventninger om. Jeg tror, at de har set vores stævning, og jeg tror at nu læser de vores stævning igennem og så har de en intern proces, hvor de skal tage stilling til, hvordan de skal forholde sig," siger FIH-direktøren.

Men regner I med selv at skulle føre sagen?

"Vi ved, at vi selv skal føre sagen. Det er kun et spørgsmål om, hvorvidt staten bliver biintervenient," siger Bjarne Graven.

Men hvornår er det spørgsmål så afklaret?

"Jeg kan ikke helt de tidsfrister, men der går et stykke tid," siger Bjarne Graven.

Et stykke tid - er det en uge, men måned, et halvt år - hvornår ved I det cirka?

"Jeg kan som sagt ikke de der tidsfrister, så det er et stykke tid ude i fremtiden," slutter direktøren.

 

 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs