FinansWatch

Avis: Myndigheder vægrer sig ved FIH-støtte

FIH vil ikke acceptere EUs dom om en ekstrabetaling til staten på 310 mio. kr. og har derfor anket dem. Staten var bankens forhandler i den første sag, men nu vægrer både FS og Erhvervsministeren sig ved at bakke op om anken, skriver Berlingske.

Både Finansiel Stabilitets Henrik Bjerre Nielsen og erhvervsminister Henrik Sass Larsen er noget lorne ved at skulle udtrykke sympati for FIH's beslutning om at anke EU's dom om en merbetaling for Bankpakke V. Det skriver Berlingske Business, onsdag.

FIH blev dømt til at betale i alt 425 mio. kr. i efterbetaling for Bankpakke V, hvor banken solgte sine ejendomslån til Finansiel Stabilitet. Efterbetalingen skyldes, at EU mener, prisen for overførslen var for lille set i lyset af reglerne om statsstøtte.

Ifølge FinansWatch oplysninger var det statens egne folk, der forhandlede på vegne af FIH i EU, men nu siger Henrik Bjerre Nielsen til Berlingske Business, at han ikke vil forholde sig til om staten går ind i ankesagen, ligesom erhvervsminister Henrik Sass-Larsen også er noget afvigende i sit svar.

"FIH har valgt at indbringe Kommissionens afgørelse for EU-retten. Det har FIH selvfølgelig ret til, når de nu ikke er enige i afgørelsen. Sagen må nu gå sin gang ved EU-retten. Regeringen vil naturligvis følge den afgørelse, som domstolen når frem til," siger ministeren til avisen.

Intet nyt var skidt nyt for FIH

EU-afgørelse koster FIH 425 mio. kr.

FIH lover stabilitet og driftsoverskud i 2014

FIH anker EU-afgørelse om statsstøtte 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs