FinansWatch

Regnskab: Overskud i Finansiel Stabilitet på 200 mio. kr.

Statens finansielle oprydningsselskab kunne i årets første tre måneder føre hensættelser tilbage. Balancen reduceret med 2 mia. kr. og lån for 2,5 mia. kr. sendes til inkassovirksomhed.

Opdateret.

Finansiel Stabilitet kunne i årets første kvartal præsentere et overskud på 204 mio. kr. ud af en samlet balance på 27 mia. kr. – udlån og garantier er nu nede på 11 mia.kr. Det er et fald på 2 mia. kr. i kvartalet.

”Resultatet er bedre end ventet og kan i væsentlig grad tilskrives tilbageførte nedskrivninger og et bedre resultat af afviklingen af udlån og garantier,” skriver Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Henrik Bjerre Nielsen og co. har nu 1800 koncernkunder tilbage.

”Af de tilbageværende engagementer kan ca. halvdelen målt på volumen henføres til FS Property Finance,” skriver FS.

Første kvartal bød på førtidsindfrielser af garanterede udstedelser for 500 mio. kr. under ordningen for individuelle statsgarantier til penge- og realkreditinstitutter.

Opgør med krakrevisorer trækker ud 

Usikkerhed knyttet til retssager

”Ved udgangen af kvartalet udestod der herefter garantier for 4,6 mia. kr. udstedt under den forlængede garantiordning. I lighed med tidligere udmelding er der fortsat betydelig usikkerhed om regnskabsresultatet for 2014. Usikkerheden knytter sig i væsentlig grad til afviklingen af aktiviteter overtaget under Bankpakken og udfaldet af retssager og tvister,” skriver Finansiel Stabilitet.

I samme meddelelse kan man læse, at Finansiel Stabilitet i dag har indgået aftale om at overdrage en portefølje af ca. 11.000 usikrede misligholdte fordringer med en samlet restgæld på ca. DKK 2,5 mia. til Lindorff Danmark A/S.

”Lindorff Danmark A/S er en dansk inkassovirksomhed, reguleret af lov om inkassovirksomhed, som er en del af Lindorff Group, der ultimativt er ejet af Altor (Altor 2003 Fund og Altor Fund II) samt Investor AB. Lindorff Group har hovedkvarter i Oslo, Norge. I de kommende måneder vil Finansiel Stabilitet overlevere kundeporteføljen til Lindoff Danmark A/S. Alle kunder vil blive underrettet i forbindelse med overlevering,” skriver FS.

 

FS i nyt milliardudsalg

Erstatning på vej til 17.000 Roskilde Bank-kunder 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs