FinansWatch

Lolland: Fusionsbesparelser meget større end ventet

Sammenlægningen af Lollands Bank og Vordingborg Bank har vist sig at generere mindst 50 pct. flere besparelser end ventet.

En storstilet spareplan i forbindelse med fusionen mellem Lollands Bank og Vordingborg Bank har vist sig så succesfuld, at Lollands Bank nu opjusterer målet for de samlede årlige besparelser.

"Vi sagde i efteråret, at de synergier fusionen giver ville give os 10 mio. kr. om året, men nu skriver vi så 15+ i stedet," siger direktør Anders Møller til FinansWatch og uddyber:

"Vi har tilpasset personalestyrken hurtigere end forventet, og hvor vi planlagde at skulle ned på 95 ansatte, så er vi nu på 89, og det er alt sammen frivillige fratrædelser. Vores EDB-konvertering er afsluttet her i weekenden, fire filialer er lukket og vi er ganske enkelt kommet hurtigere i drift med det her end planlagt."

En af de ting man ikke havde gjort før fusionen, var at se specifikt på, hvordan driften skulle køre fremover. Også her er der blevet ændret og justeret, fortæller Anders Møller.

"Arbejdet med fusionen har gjort, at vi generelt kan se flere synergier end i starten.Vi har arbejdet helt specifikt med forretningsmodellen og tænkt meget over, hvordan  optimerer vi de her ting, ved at lægge driften an på den eller den måde," siger han.

Møns Bank rykker ind i Næstved

Regnskab: Store nedskrivninger i Lollands Bank

Lollands Bank i stor sparerunde 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs