FinansWatch

Storbank: Prisstigning på svenske boliglån lurer

Højere kapitalkrav for svenske banker kan forventeligt betyde en prisstigning på boliglån, vurderer Morgan Stanley. Swedbank ventes at kunne profitere mest på stigningen.

Storbanken Morgan Stanleys nordiske bankanalytikere har taget et kig på kapitalkravene til de fire største svenske banker, Swedbank, Handelsbanken, SEB og Nordea.

Ingen af bankerne får svært ved at leve op til kravene, vurderer Morgan Stanley. Men der er stor forskel på, hvilke krav de skal leve op til. Ud over de sædvanlige kapitalkrav og Sifi-krav, er der nemlig forskel på størrelsen af den modcykliske buffer og en særlig kapitalbelastning af boliglån på 25 pct, som ser ud til at blive til virkelighed.

Det vil ifølge Morgan Stanley betyde, at Swedbank, der har den største boliglånseksponering, vil få et kapitalkrav på 17,8 pct., mens Nordea vil slippe lettest med 15,2 pct.

Ifølge analytikerne vil kapitalkravet på boliglån betyde, at en del af merprisen for kapitalbelastningen skal flyttes over på kunderne i form af højere priser. Her forventes en stigning i priserne på 0,25 procentpoint i allerede i andet halvår af 2014. Swedbank, der har den største eksponering, ventes derfor også at kunne indtægtsføre mest på baggrund af prisstigningerne, skriver analytikerne.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs