FinansWatch

Barclays annoncerer større fyringsrunde efter skidt regnskab

Barclays, Storbritanniens næststørste bank, vil frem mod 2016 afskedige 7.000 af sine ansatte i investeringsforretningen som en del af bankens eftersyn, efter at Barclays for nylig præsenterede svage resultater for første kvartal.

Det oplyser Bloomberg News torsdag på baggrund af en meddelelse fra Barclays.

I løbet af indeværende år vil banken skære 14.000 stillinger på tværs af de enkelte bankforretninger, hvilket er 2000 flere end de planlagte 12.000, om Barclays annoncerede i februar.

"Det her er en dristig simplificering af Barclays. Vi vil have fokus rettet på at være en international bank, der kun vil operere i de områder, hvor vi har evnen, omfanget og den konkurrerende fordel," siger adm. direktør Antony Jenkins ifølge Bloomberg News.

I sit regnskab for første kvartal, der blev præsenteret for nylig, viste Barclays, at overskuddet før skat - justeret for visse udsving - faldt 5 pct. til 1,69 mia. pund mod analytikernes forventninger om 1,82 mia. pund i overskud på den post ifølge Bloomberg News, der havde fået estimaterne fra Barclays selv.

"Vi fortsætter med at være varsomme i det investeringsmiljø, vi befinder os i, og derfor er vi fortsat fokuserede på at reducere omkostningsbasen for at forbedre indtjeningen," skrev Barclays i regnskabet.

/ritzau/FINANS
 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs