FinansWatch

DAB opfylder endelig solvenskrav

Danske Andelskassers Bank opfylder nu endelig sit individuelle solvenskrav. Årets første kvartal har været særdeles indbringende for banken.

Danske Andelskassers Bank opfylder nu lige præcis sit solvensbehov. Derfor kan banken nu igenbetale rente på sine ansvarlige lån og øge udlånet.

Banken oplyser, at man pr 31/3 2014 har en solvens på 13 pct. Pr samme dato er solvensbehovet beregnet til ligeledes 13 pct.

"Dette betyder, at de pr. 29. november 2013 modtagne dispositionsbegrænsende påbud fra Finanstilsynet bortfalder," skriver DAB i en selskabsmeddelelse.

Oprindeligt var solvenskravet på 12 pct. men de nye CRD IV-regler har hævet dette til nu 13 pct.

De nye regler har dog ikke kun været dårligt nyt for DAB. De indeholder nemlig nogle lempelser på solvensen for banker med mange lån til små og mellemstore virksomheder, som ikke var taget med i årsrapporten.

"Siden offentliggørelsen af denne er solvens-procenten blevet yderligere forbedret grundet bl.a. indarbejdelsen af CRD IV’s regelsæt omkring en lavere vægtning af små og mellemstore virksomheder. Hertil kommer effekten af bl.a. et fald i risikovægtede aktiver og det positive resultat for første kvartal 2014, herunder også udbyttebetalingen på Danske Andelskassers Banks aktier i Sparinvest Holdings SE," skriver DAB.

Banken fortsætter dog sin jagt på ansvarlig kapital for at komme lidt længere væk fra solvensgrænsen, skriver direktør Jan Pedersen i meddelelsen.

"Forøgelsen af vores solvensprocent er resultatet af hele organisationens arbejde. Der er naturligvis nogle enkelte elementer, der giver solvensprocenten et pænt ryk opad, men ved hvert eneste skrivebord er man med til at bringe banken i den rigtige retning. Vi vil naturligvis fortsætte arbejdet med at hæve solvensprocenten, så der skabes en tilfredsstillende overdækning i forhold til solvensbehovet," skriver direktøren.

Banken har opnået et resultat før skat i første kvartal på 56 mio.kr., hvilket betegnes som 'jævnt tilfredsstillende'.

Grunden til at man ikke er mere begejstret for resultatet, der er 66 mio. kr. bedre end samme periode året før, er at størstedelen af indtægten skyldes frasalg og udbytter.

"Medvirkende til det positive resultat for første kvartal 2014 er en kursregulering af og udbyttebetaling på Danske Andelskassers Banks aktier i Sparinvest Holdings SE, der påvirker resultatet positivt med i alt 53 mio. kr.," skriver banken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs